Ενοποίηση ΔΕΘ και HELEXPO

Ενοποίηση ΔΕΘ και HELEXPO

Αρ. Πρωτ. 23572/27.09.2011

Προς Υπουργό:

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

 Eπανειλημμένως και με πλήθος παρεμβάσεων έχουμε επισημάνει τον σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζουν στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή, η ΔΕΘ και η HELEXPO. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε τονίσει τα αυξημένα προβλήματα λειτουργίας και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των δυο εταιρειών. Έκτοτε, το αρμόδιο Υπουργείο με την με αρ. πρωτ. 13260-1/1905-1/24-06-2011 απάντησή του επιβεβαίωνε την αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ των δυο διοικήσεων και ήταν πρόθυμο στην μελέτη και επεξεργασία προτάσεων, που θα είχαν ως στόχο την αναπτυξιακή πορεία των δυο εταιρειών.

Η αυλαία στην 76η ΔΕΘ έπεσε, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αρκέστηκαν σε αοριστολογίες και δηλώσεις κενού περιεχομένου και στην πράξη τίποτα δεν ακούστηκε για την πορεία των δυο εταιρειών. Επιτέλους, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να θέσει άμεσα  σε διαβούλευση ένα σχέδιο ενοποίησης της ΔΕΘ και της HELEXPO, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας με μεγαλύτερη δυναμική, όπου θα εκλείψουν δυσλειτουργίες και εμπόδια και θα ενισχυθεί η εκθεσιακή δραστηριότητα του νέου φορέα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η  ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει θέτοντας σε συζήτηση και διαβούλευση ένα σχέδιο ενοποίησης της ΔΕΘ και της HELEXPO;

Απάντηση Υπουργείου